Vatandaşın maaşı, zamlar karşısında eriyor

Bornova Işıkkent pazar yerinde vatandaş, pahalılıktan sitem ederken pazar esnafı, müşteri sayısının azalmasından dert yanıyor Ürün...

Bornova Işıkkent pazar yerinde vatandaş, pahalılıktan sitem ederken; pazar esnafı, müşteri sayısının azalmasından dert yanıyor

Ürün zamlarından alıcı kadar etkilendiğini vurgulayan pazar esnafı, ürün fiyatlarının mazota bağlı olduğunun altını çizdi. Alışverişe gelen vatandaşlar ise, patlıcanın fiyatının 20 lirayı bulduğunu ve vatandaşın korkudan pazara giremediğini belirtti.

HERKES MEMLEKETİN GİDİŞATININ HOŞ OLMADIĞINI BİLİYOR

Fiyatlar çok yükseldiği için alışverişe gelen sayısının çok düştüğünün altını çizen pazar esnafı, “Her şey mazota bağlı, mazota endeksli, her şey ulaşıma bağlı. Mazot düşmeyince ürün düşmez. Memleketin gidişat iyi değil. Okuyanı, okumayanı; alimi, cahili herkes memleketin gidişatının hoş olmadığını biliyor. Şu an 3 müşterim var. Bunun için benim saatlerce beklemem gerekiyor. İşler iyiye gitmiyor ve bir yerde tıkanacak.”dedi. Tezgahlardaki ürün fiyatlarının cep yaktığını vurgulayan alıcı, “Patlıcan 20lira, kabak ise 12-13 lira. Herkes gözünü açsın. Türkiye bitmiş, memlekete sahip çıkalım.” diye aktardı.

ASGARİ ÜCRET, ZAMLARKARŞISINDA DEVEDE KULAK KALDI

Asgari ücretin zamlar karşısında eridiğini ifade eden alıcı şunları kaydetti:“Asgari ücrete zam yaptılar ama asgari ücret, ürün zamlarınınyanında devede kulak kaldı. İnsanlar tezgahın altından mal alıyor. Çocuğum hasta, elma alamıyorum. Yarım kilo salatalık aldım, 1 koli yumurta aldım. Yemeklik hiçbir şey yok, 100 lira tuttu. Ancak taneyle alabildim. Biber 25 lira, patlıcan 20 lira, her şey çok pahalı.” Alışverişe gelen bir vatandaş çocuğuna muz alamadığını ifade ederek, “1 kabak 5 lira, 5 tane patlıcan 20 lira. Yazıklar olsun, başka bir şey diyemiyorum. Korkudan pazara giremiyoruz. Çocuk muz istiyor alamıyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme