• Haberler
  • Genel
  • 'Vatandaşı elektrik değil, şahsım hükümeti çarptı'

'Vatandaşı elektrik değil, şahsım hükümeti çarptı'

CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından Alsancak'ta, 'Vatandaşı Elektrik Değil, Şahsım Hükümeti Çarptı' konulu basın açıklaması düzenlendi....

CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından Alsancak’ta, “Vatandaşı Elektrik Değil, Şahsım Hükümeti Çarptı” konulu basın açıklaması düzenlendi. Yapılan basın açıklamasında zamların halkı zor durumda bıraktığı aktarıldı

 

Tedbirlerin günü kurtarma amaçlı olduğuna değinen CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, “Covid-19 salgınına, bir ekonomik buhran içerisinde yakalanan Türkiye Ekonomisi, AKP iktidarının liyakatsiz, hakkaniyetsiz ve basiretsiz yönetimine bir de Covid-19 salgını eklenince, bedeli halkımız için ağır olmuştur. Alınan tedbirler planlamadan ve öngörüden yoksun, sadece günü kurtarmak için alındığından, yoksullukla mücadele eden milyonlarca insanımız sadece kira, fatura ve vergi ödeyebilmek için çalışmaktadır. En küçük topluluğun dahi planlama olmadan yönetilemeyeceği bilimsel bir gerçek olarak ortada iken, 84 milyonun yaşadığı bir devleti yönetmenin bilime, stratejiye ve öngörüye dayanması bir zorunluluktur. Bu koşulları yerine getirmekten aciz olan, liyakatsiz ve adaletsiz düzenin kurucuları halkımızı sömürerek günlük elektrik tüketimi yüz bin lirayı bulan saraylarda yaşamaktadır.” dedi.

Haber

“Enerji fiyatlarına getirilen zamları geri alın”

Enerji fiyatlarına yapılan zamların geri alınmasını talep ettiklerini belirten Küçükoğullarından, “Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarının artık mücadele edilemez boyutlara geldiğini görmemek için kör olmak, yaşam için elzem olan enerji fiyatlarının altında ezilen, yoksullaştırılan halk yığınlarının feryadını duymamak için ise sağır olmak gerekli. İşte tam da bu noktada görmeyen, duymayan AKP ve Erdoğan’a buradan sesleniyoruz; Enerji fiyatlarına 2022 itibariyle getirilen zamları geri alın.” diye konuştu.

“Elektrik ve doğalgazda KDV oranı %1’e indirilmeli”

Gelir durumu düşük vatandaşlar için enerji kalemlerine destek sağlanması gerektiğini ifade eden Küçükoğullarından, “Sadece ocak ve şubat ayı elektrik faturalarında 1.6 milyar TL dağıtım şirketleri tarafından haksız olarak faturalandırılmıştır. Bu ücretin tüketicilere iade edilmesini, enerji kalemlerindeki tüm fiyat artışlarının gözden geçirilmesini, elektrik ve doğalgazda KDV oranının %1’e indirilmesini, gelir düzeyi düşük, dezavantajlı gruplar için enerji kalemlerine doğrudan destek sağlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımız adına talep ediyoruz.” diye aktardı.

“Zamların özel şirketleri kollamaktan başka bir amacı yoktur”

Zamların özel şirketleri korumaktan başka bir amacı olmadığını aktaran Küçükoğullarından şunları söyledi: “Elektrik fiyatlarını belirleyen ve bir nevi enerjinin borsası olan Enerji Piyasaları İşletme A.Ş, 2022 yılı 1 kilovat saat elektrik fiyatını 108 kuruş olarak hesaplamışken, yapılan fahiş zamların özel şirketleri kollamaktan başka bir amacı yoktur. Tıpkı Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervini arka kapıdan ucuza yandaşa satmak gibi, tıpkı devasa ihalelerin müteahhit çetelerine verildiği gibi, faturaların altında ezilen vatandaşın karşısında yandaş enerji şirketlerine kıyak yapmak bu yönetim anlayışının geleneği haline gelmiştir.”

 

Bakmadan Geçme