Kadınlar, temel hijyen ürünlerine erişemiyor

Kadın hijyen ürünlerine yapılan zamlar ve yüzde 18 KDV, kadınların temel ihtiyaç ürünlerine erişimini engelliyor Yeni...

Kadın hijyen ürünlerine yapılan zamlar ve yüzde 18 KDV, kadınların temel ihtiyaç ürünlerine erişimini engelliyor

Yeni İzmir muhabirine konuşan kadınlar; fiyatların çok yüksek olduğunu, bu ürünlerin temel ihtiyaçları olduğunu ve ihtiyaç ürünlerinin ücretsiz olması gerektiğini vurguladı.Ped satın alabilmek için her ay harcanan paranın çok fazla olduğuna değinen bir kadın, “Sürekli kullandığımız bir ürünün bu kadar pahalı olması zor oluyor.Bazı ürünler 50-60 liradan başlıyor, çok fazla. Bunun için ayda 60 liradan fazla harcamamız gerekiyor. Sanki gelirimiz ne kadar? KDV’nin yüzde 1’e düşürüleceğini hiç sanmıyorum.Ne kadar düşüş olabilir ki. Ailemize bağlıyız, zor oluyor.” diye belirtti.

Haber

“TAMAMEN DOĞAL BİR SÜREÇ”

Kadınların regl dönemlerinde hijyen ürünleri kullanmalarının önemli olduğunun altını çizen sağlık personeli, “Kadın hijyen ürünleri temel ihtiyaç, gereksiz ücret alınıyor. Tamamen doğal bir süreç. Kadınların regl dönemlerinde ped kullanmaları gerekiyor. KDV’nin yüzde 18 olmasını doğru bulmuyorum. Hatta vergi alınmaması gerekiyor ama o kadar ürün varken bu konunun üzerine düşeceklerini zannetmiyorum.” diye konuştu.

“PARA VERMEMEMİZ GEREKİYOR”

Kadın hijyen ürünlerine para verilmemesi gerektiğini savunan başka bir kadın ise şunları söyledi: “Doğal bir süreç. Elimizde olan bir şey değil. İstesek de istemesek de olacak. Hatta para vermememiz gerekiyor. Fiyatlar 40 lirayı gördü. KDV büyük ihtimalle yüzde 1’e düşmez ama vergide düşüşe gidilebilir.”

 

 

Bakmadan Geçme