• Haberler
  • Genel
  • Türkiye'nin en büyük tarım fuarı bugün kapılarını açtı

Türkiye'nin en büyük tarım fuarı bugün kapılarını açtı

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 4'üncü büyük Tarım ve Hayvancılık Fuarı Agroexpo, bugün İzmir'in Gaziemir semtinde...

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 4’üncü büyük Tarım ve Hayvancılık Fuarı Agroexpo, bugün İzmir’in Gaziemir semtinde start verdi

Türkiye’nin heyecanla beklenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in katılımları ile başladı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 10’UNCU TARIM ÜLKESİYİZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarımın siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizerek, “Dünyada tarım anlayışının yeni boyut kazandığı bir dönem. Tarımsal üretimi siyaset üstü bir konu olarak gördük. Ülkemiz özel bir konuma sahip, dünyanın ise tam merkezi konumunda. Türkiye’yi dünyanın tarımsal üssü yapmak için çalışmalara devam ediyoruz. Yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyoruz. Dünyanın en büyük 10’uncu tarım ülkesiyiz.” dedi.

Kooperatiflerin desteklenmesinin önemli olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Küçük üretici ve kooperatifler desteklenmeli. Bu konuda düzenleme yapılırsa Türkiye, tarım içindeki sıkıntılardan ve ithalata bağımlı olmaktan kurtulur. Başka bir tarım mümkün, İzmir tarım stratejimiz bunu mümkün kılıyor ve mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“SEKTÖRLERİN PAYDAŞLARI AYNI DİLİ KONUŞMALI”

Ürünlerin tüketiciye ulaşasıya kadar bir kısmının ziyan olduğunu ifade eden Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Jak Eskinazi şunları söyledi: “Sektörlerin paydaşları aynı dili konuşmalı ve kurallara uymalı. Tarladan markete gelinceye kadar ürünlerin 3’te biri ziyan oluyor. Ziyan olmaması için devlet nezdinde yeni stratejiler gerekir. Ülkemizin mevcut durumu gözlenmeli.”

Haber&Fotoğraf: Özge Uğulu 

 

Bakmadan Geçme