• Haberler
  • Ekonomi
  • Tunç Soyer'den elektrik zamlarına tepki: 'Kiradan yüksek elektrik faturası ödüyorlar'

Tunç Soyer'den elektrik zamlarına tepki: 'Kiradan yüksek elektrik faturası ödüyorlar'

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı gelen elektrik zamlarına sosyal medya hesaplarından yayınladıkları basın bildirisi ile tepki...

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı gelen elektrik zamlarına sosyal medya hesaplarından yayınladıkları basın bildirisi ile tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya paylaşımı ile destek verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, artan elektrik fiyatları karşısında iktidara harekete geçme çağrısı yaptı. Soyer, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Vatandaşlarımız ev kirasından daha yüksek meblağlarda elektrik faturası ödemeye başladı. İzmir ve İzmirliler adına hükümet yetkililerine çağrımdır. Bu #ElektrikZammı bel büküyor. Harekete geçin” ifadesini kullandı.

Haber

“VATANDAŞLARIMIZI FİYAT ARTIŞLARINDAN KORUMAK ADINA”

11 büyükşehir belediye başkanının açıklaması şu şekilde: “Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklar, art arda gelen fiyat artışları, doğrudan yerel yönetimlerimizi, dolayısıyla da vatandaşlarımızı olumsuz yönde riski taşımaktadır. 27 Ocak 2022 tarihinde 11 büyükşehir belediye başkanı olarak yayınladığımız ortak deklarasyonda, vatandaşlarımızı fiyat artışlarından korumak adına, bir dizi öneriyi merkezi iradeye sunmuştuk. Bu önerilere yönelik bugüne dek herhangi bir açıklama gelmediği gibi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin de bu konuya gözlerini kapattığını üzülerek görmekteyiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı çerçevesinde, vatandaşlarımızı korumak adına, ilettiğimiz bazı önerilerimizi ve uyarılarımızı yineleme ihtiyacı hissediyoruz. Çünkü belediyelerimiz üzerindeki yük, taşınabilir olmaktan çıkmıştır.”

“ELZEM OLARAK GÖRÜYORUZ”

Yayınlanan basın bildirisinde gelen zamlardan sonra halkın ulaşımda da sorun yaşadığı değinildi. Ortak bildiride 11 belediye başkanı: “Ulaşım hizmetlerinde, özellikle metro-tramvay kullanımında elektrik fiyatlarına gelen artışlar, lastik taşıtlı ulaşımda motorine sık sık gelen yoğun zamlarla, toplu taşımadaki fiyat artışları şimdiden kadük hale gelmiştir. Ülkedeki ekonomik zorlukları ve azalan alım gücünü de göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımızı korumak adına, merkezi yönetim tarafından bazı kararların alınmasını elzem olarak görüyoruz.Türkiye toplam nüfusunun yarısı kadar nüfusa, çeşitli hizmetler ulaştıran 11 Büyükşehir Başkanı olarak, bir önceki deklarasyonumuzda dile getirdiğimiz talepleri, bir kez daha tekrarlamak gereği hissediyoruz: Özellikle toplu taşımanın sağlıklı bir şekilde devam etmesi için, belediyelerin kullandığı akaryakıta KDV ve ÖTV muafiyeti getirilmesi talebimizdir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme