Hayvan mamaları lüks değil, ihtiyaçtır

Yeni İzmir muhabirine konuşan vatandaş,hayvan mamalarına yapılanzamlara ve alınan yüzde 18 KDV'ye tepki gösterdi   Hayvan...

Yeni İzmir muhabirine konuşan vatandaş,hayvan mamalarına yapılanzamlara ve alınan yüzde 18 KDV’ye tepki gösterdi

 

Hayvan mamalarına yapılan yüzde 30-40 arasındaki zamlar ve yüzde 18 KDV, hayvanların temel ihtiyacı olan mamalara erişimini engelliyor. Hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları, en azından KDV’nin düşürülmesini talep ediyor.

“BU ARKADAŞLARI DA DÜŞÜNMEK LAZIM”

Köpeğine mama almakta çok zorlandığını ifade eden vatandaş, “Hayvan mamalarına gelen zamlar çok fazla. Hakikaten almakta çok güçlük çekiyoruz. Yetkililerden en azından KDV oranını düşürmelerini talep ediyoruz. Fakat bu koşullarda KDV’nin düşeceğini de zannetmiyorum. Kurdaki artıştan dolayı mama fiyatlarının da arttığını biliyorum ama bu arkadaşları da düşünmek lazım. Oğlum mamanın 20 kilosunu 600 liraya alıyor,bu rakamlar çok fazla.” diye konuştu.

Mamaları dolar endeksine bağlayarak yeniden fiyatlandırdıklarına değinen başka bir vatandaş ise şunları söyledi: “Benim 6 köpeğim var. Elimden geldiği kadar sokak hayvanlarına da destek olmaya çalışıyorum.Fiyatlar öncedençok uygundu fakat şu an çok yüksek.Temennimiz fiyatlarda düşüş olması yönünde. Petshop’da fiyatlar daha yüksek olduğu için almakta güçlük çekiyoruz.Fiyatları dolar endeksine bağlayarak söylüyorlar ama hiç ilgisi yok.”

 

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme