Halkın Bakkalı ile üreticiye tam destek

Halkın Bakkalı Marketler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Başka Bir Tarım Mümkün' denilerek yerli üreticiyi desteklemek amacıyla...

Halkın Bakkalı Marketler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ denilerek yerli üreticiyi desteklemek amacıyla faaliyete geçirildi

 

Halkın Bakkalı Marketler Müdürü Yekta Saydam, Halkın Bakkalı’nın kooperatif ürünlerinin satıldığı ortak satış alanı olduğunu ve market içerisinde yaklaşık 25 kooperatife ait ürünler olduğunu ifade etti.

Saydam, ürünleri alıcılara internet sitesi ve kooperatifler aracılığı ile ulaştırdıklarını ifade ederek, “Doğrudan internet sayfamız aracılığı ile ya da kooperatifler ile iletişim kurarak ürünleri sipariş verebilirler. İzmir’in içinde 9 marketimiz var. Online satışımız var. Tüm Türkiye’ye ürünleri kargo ile gönderiyoruz. İşletme kayıt belgesi ve üretim izni olan kooperatif ürünlerini, perakende sektörünün ihtiyacına göre, marketlerimizde satıyoruz.” dedi.

TARIMSAL ÜRETİME KATKI

Üreticilerin bu durumdan memnun olduğunu ve tarımsal üretimi desteklediklerini aktaran Saydam, “Üreticiler ürünlerini doğrudan kooperatiflere verip paketletiyorlar ve Halkın Bakkalı aracılığı ile tüm Türkiye’ye gönderiyorlar. Böylece tarımsal üretimi desteklemiş oluyoruz. Yaklaşık olarak 3 bin, 3 bin 500 üreticiye ulaştık.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme